Безплатни творчески работилници за деца в „Национална седмица на детската книга“/ flashnews.bg

Безплатни творчески работилници за деца в „Национална седмица на детската книга“/ flashnews.bg

NSDKЕдни от най-големите имена в българската литература, музиканти, артисти, художници и най-популярните лица от ефира на bTV стават част от второто издание на кампанията „Национална седмица на детската книга“.

Инициативата, посветена изцяло на децата, които обичат да четат, но и мечтаят да пишат, ще се проведе от 1 до 7 юни в Литературен клуб „Перото“ и зала 4 на Националния дворец на културата.

В продължение на една седмица малки таланти в две възрастови групи – от 7 до 10 и от 11 до 14 години – ще имат възможността да участват безплатно в творчески работилници.


Децата ще могат да развиват уменията си на писатели и художници, и ще се учат от менторите си по забавен и увлекателен начин. На 7 юни, освен игрите с актьорите от Столичния куклен театър, ще бъдат обявени наградите за „Малък голям писател“ и „Малък голям художник“ в двете възрастови групи.

„Основен фокус на кампанията е правилната употреба на българския език и неговото многообразие“, споделят организаторите на „Националната седмица на детската книга“. „По този начин ще се съдейства за развитието на детската литературна дейност и ще се подпомогне публикуването и издаването на произведенията на млади и талантливи нови автори. Това, от своя страна, ще допринесе за съхраняването на националната културна идентичност, представена чрез детската литература.“

Повече на: https://www.flashnews.bg/bezplatni-tvorcheski-rabotilnitsi-za-detsa-v-natsionalna-sedmitsa-na-detskata-kniga/

Свържете се с нас

Национална седмица на детската книга

Контакти

ул. „Кракра“ 20, ет. 1, ап. 6,
София,  България.
Email : books@nsdk.bg

FACEBOOK