Над 200 деца се включиха в творческата кампания „Национална седмица на детската книга“ 2019/ azcheta.com

Над 200 деца се включиха в творческата кампания „Национална седмица на детската книга“ 2019/ azcheta.com

NSDK pic 4Над 200 деца участваха във второто издание на кампанията „Национална седмица на детската книга“, провелo се с медийното партньорство на „Аз чета“. Малчуганите се включиха в 21 творчески работилници по писане и рисуване в Националния дворец на културата, а техни ментори бяха едни от най-големите имена в българската литература, музиканти, артисти, художници и най-популярните лица от ефира на bTV – Светослав Иванов, Жени Марчева, Графа, Десислава Стоянова, Иван Раденков, Николета Маданска, Станислава Цалова, Капка Кънева, Мария Донева, Жени Лечева, Диана Петрова и още много други.

Виктория Бисерова, председателка на сдружение „Книги за деца“, изрази надеждата си децата, участвали в творческия форум, да са бъдещите любими писатели и художници и благодари на всички родители, които насърчават децата си да творят. Тя сподели:

Много предизвикателства и приключения очакваха всички деца и се надявам да са били забавни и полезни за тях. Писахме сценарий, измисляхме реклами, правихме свои комикси и книжки с картинки, изрязвахме хартиени герои, бяхме журналисти, исторически писатели, приключенски герои.

В последния ден от кампанията, 7 юни, бяха обявени победители в категориите „Малък голям писател“ и „Малък голям художник“ – децата, представили се най-добре по време на работилниците в инициативата. Отличените писатели са Косара Колева, Траян Георгиев, Надежда Рахова и Невена Беличка, а малките художници, които очароваха журито най-много, са Алики Ковачевич, Стела Димитрова, Дара Гуркова, Никола Колев, Никола Иванов и Мира Рахова.

Деветгодишната Дара Гуркова насърчи връстниците си с думите: „Пожелавам на всички, които не са отличени, да се радват, защото в тази седмица наградата са знанията, които получихме“. А дванайсетгодишният Траян Георгиев сподели, че тази инициатива ще му помогне да се превърне в писателя, който иска да бъде.

В последния ден от кампанията артистите от Столичния куклен театър изненадаха децата с още една работилница – театрална. Малчуганите се превърнаха в актьори на сцената и се научиха да управляват театралните кукли.

Инициативата се организира от сдружение с нестопанска цел „Книги за деца“, в партньорство с Национален център на книгата – НДК и рекламна агенция Ogilvy.

Повече на: https://azcheta.com/nad-200-detsa-se-vklyuchiha-v-tvorcheskata-kampaniya-natsionalna-sedmitsa-na-detskata-kniga-2019/

Свържете се с нас

Национална седмица на детската книга

Контакти

ул. „Кракра“ 20, ет. 1, ап. 6,
София,  България.
Email : books@nsdk.bg

FACEBOOK