Националната седмица на детската книга ще се проведе онлайн/ nmd.bg

Националната седмица на детската книга ще се проведе онлайн/ nmd.bg

000 2020За трети път с много четене, писане, рисуване и забавления ще се проведе „Националната седмица на детската книга“, организирана от сдружение с нестопанска цел „Книги за деца“ и в партньорство с издателство „Просвета“ и URBO. Събитието е любимо на децата, които обичат книгите, четенето и сами иска да станат писатели.

Цяла седмица от 1-ви до 7 юни платформата URBO ще представя едни от най-големите имена в българската литература, музиканти, артисти, художници и популярни лица от ефира на bTV (Антон Хекимян, Флорина Иванова, Станислава Цалова, Николаос Цитиридис), които ще се включат в различни работилници и лекции.

Възрастовите групи, за които е подходяща Седмицата, са две: от 7 до 10 и от 11 до 14 години. Всички те ще имат възможност да участват напълно безплатно онлайн.

Менторите са разработили 14 творчески работилници, които да подпомогнат и вдъхновят бъдещите талантливи писатели и художници, сред тях са „Как да напишем приключенска история?“ с Александър Секулов, „Как да разпознаваме фалшивите новини?“ с Антон Хекимян, „Свободата да осмиваш: Изкуството на карикатурата“ с Чавдар Николов.

Ще има и награди за представилите се най-добре по време на творческите ателиета и те ще получат титлите „Малък голям писател“ и „Малък голям художник“.

Работилниците ще се предават на живо в уебпортала и мобилната апликация на URBО, където се изисква предварителна регистрация от родителите.

Повече на: https://nmd.bg/zapotchva-natsionalnata-sedmitsa-na-detskata-kniga/

Свържете се с нас

Национална седмица на детската книга

Контакти

ул. „Кракра“ 20, ет. 1, ап. 6,
София,  България.
Email : books@nsdk.bg

FACEBOOK