От 1 юни: безплатни работилници за деца, които обичат да четат и мечтаят да пишат/ clubz.bg

От 1 юни: безплатни работилници за деца, които обичат да четат и мечтаят да пишат/ clubz.bg

000 2020Да пишем с вдъхновение или по план?
Какъв е пътят от идеята до историята?
Как да създадем приключенска история?
Как да представим любимите си книги?
Как да разпознаваме фалшивите новини?
Как да направим карикатура?


Това са част от въпросите, на които децата могат да намерят най-точните отговори от най-добрите ментори. Условието е само едно - да се запишат за тазгодишното издание на кампанията, посветена изцяло на децата, които обичат да четат и мечтаят да пишат - „Национална седмица на детската книга“.

Третото издание на инициативата ще се проведе от 1 до 7 юни в нов актуален формат – онлайн в платформата URBO, а участие ще вземат едни от най-големите имена в българската литература, музиканти, артисти, художници и най-популярните лица от ефира на bTV. Кампанията се организира от сдружение с нестопанска цел „Книги за деца“ и в партньорство с издателство „Просвета“ и URBO.


В продължение на една седмица таланти в две възрастови групи – от 7 до 10 и от 11 до 14 години – ще имат възможността да участват безплатно през екраните си в 14 творчески работилници, в които ще развиват уменията си на писатели и художници и ще се учат от менторите си по забавен и увлекателен начин.

Пълната програма можете да видите ТУК.

За малките творци са подготвени редица нови приключения и предизвикателства, които обаче няма да посрещнат сами. На помощ идват техните ментори: Александър Секулов, Катя Антонова, Антон Хекимян, Нуша Роянова, Станислава Цалова, Чавдар Николов, Александър Кръстев и Мила Ташева, Вал Стоева, Жени Лечева и Иван Раденков.

Обичани детски книжки за деца от 0 до 99 г. и за цялото семейство пък ще четат певицата Поли Генова, водещият на вечерното забавно шоу по bTV Николаос Цитиридис, актрисата Мая Бежанска и водещата на спортните новини по bTV Флорина Иванова.

Накрая децата, представили се най-добре по време на творческите ателиета, ще спечелят титлите за най-добър „Малък голям писател“ и „Малък голям художник“.

И тази година Клуб Z е медиен партньор на "Национална седмица на детската книга".

Как да участват малчуганите?

Лесно е:
Работилниците ще се предават на живо в уеб портала и мобилната апликация на URBО, където родителите трябва предварително да регистрират децата си напълно безплатно

„Национална седмица на детската книга“ се организира от сдружение с нестопанска цел „Книги за деца“, в партньорство с издателство „Просвета“ и URBO. Основен медиен партньор на инициативата е bTV Media Group. Партньори на „Национална седмица на детската книга“ са още рекламна агенция „Ogilvy“, „Майко мила“, „Клуб Z“, „Аз чета“, „Детски книги“, „H2H Communications“ и „Булевард България“.

Повече на: https://bit.ly/3hsxT9L 

Свържете се с нас

Национална седмица на детската книга

Контакти

ул. „Кракра“ 20, ет. 1, ап. 6,
София,  България.
Email : books@nsdk.bg

FACEBOOK