500 малки писатели се включиха в „Национална седмица на детската книга“/ noviteroditeli.bg

500 малки писатели се включиха в „Национална седмица на детската книга“/ noviteroditeli.bg

poli genovaEдни от най-големите имена в българската литература, музиканти, артисти, художници и популярни тв лица се включиха в третото издание на кампанията „Национална седмицата на детската книга“.

Инициативата, посветена изцяло на децата, които обичат да четат и мечтаят да пишат, се проведе изцяло онлайн от 1 до 7 юни 2020 г. и в нея участваха над 500 малки таланти от цялата страна. Кампанията се организира от сдружение с нестопанска цел „Книги за деца“ в партньорство с издателство „Просвета“ и URBO.

Александър Секулов, Катя Антонова, Антон Хекимян, Нуша Роянова, Станислава Цалова, Чавдар Николов, Александър Кръстев и Мила Ташева, Вал Стоева, Жени Лечева и Иван Раденков бяха менторите, които споделиха с малчуганите своите безценни творчески съвети. А обичани детски книжки за цялото семейство четоха певицата Поли Генова, тв водещият Николаос Цитиридис, актрисата Мая Бежанска и водещата на спортните новини по bTV Флорина Иванова.

Вече са ясни и тазгодишните носители на титлите „Малък голям писател“

И „Малък голям художник“. Това са децата, представили се най-добре по време на 14-те творчески работилници в инициативата. Отличените писатели са Александрина Бачева, Алики Ковачевич, Кристина Цанева и Симона Грозева, а най-добрите художници са Симона Божкова и Еда Селим.

Всички участници в кампанията получават като подарък онлайн изданието на „Просвета“ „История за коронавируса“. Книгата може да бъде свалена напълно безплатно тук: https://www.prosveta.bg/istoriya-za-koronavirusa

Повече на: https://bit.ly/37yuOjT

Свържете се с нас

Национална седмица на детската книга

Контакти

ул. „Кракра“ 20, ет. 1, ап. 6,
София,  България.
Email : books@nsdk.bg

FACEBOOK