РАБОТИЛНИЦА ЗА БЪДЕЩИ ПИСАТЕЛИ: НАД 500 ДЕЦА СЕ ВКЛЮЧИХА В СЕДМИЦАТА НА ДЕТСКАТА КНИГА/ boulevardbulgaria.bg

РАБОТИЛНИЦА ЗА БЪДЕЩИ ПИСАТЕЛИ: НАД 500 ДЕЦА СЕ ВКЛЮЧИХА В СЕДМИЦАТА НА ДЕТСКАТА КНИГА/ boulevardbulgaria.bg

poli genovaПисатели, журналисти, музиканти, художници и популярни лица от телевизионния екран се включиха в най-новото издание на Националната седмица на детската книжа.

Повече от 500 деца получиха ценни съвети и творчески препоръки в онлайн-инициативата между 1 и 7 юни 2020 г., която се организира от сдружение с нестопанска цел „Книги за деца“ в партньорство с издателство „Просвета“ и URBO. "Булевард България" е сред медийните партньори на кампанията.

Александър Секулов, Катя Антонова, Антон Хекимян, Нуша Роянова, Станислава Цалова, Чавдар Николов, Александър Кръстев и Мила Ташева, Вал Стоева, Жени Лечева и Иван Раденков бяха менторите, които дадоха своите препоръки и идеи на бъдещите писатели.

Певицата Поли Генова, водещият на вечерното забавно шоу по bTV Николаос Цитиридис, актрисата Мая Бежанска и водещата на спортните новини по bTV Флорина Иванова четоха някои от най-харесваните детски книжки за цялото семейство.

Децата, които се представиха най-добре по време на 14-те творчески работилници, са отличени с титлите "Малък голям писател" и "Малък голям художник".

Отличените бъдещи писатели са Александрина Бачева, Алики Ковачевич, Кристина Цанева и Симона Грозева, а най-добрите художници са Симона Божкова и Еда Селим.

Всички участници в кампанията „Национална седмица на детската книга“ получават като подарък онлайн изданието на „Просвета“ „История за коронавируса“. Книгата може да бъде свалена напълно безплатно тук: https://www.prosveta.bg/istoriya-za-koronavirusa 

Повече на: https://bit.ly/3fueHGD

Свържете се с нас

Национална седмица на детската книга

Контакти

ул. „Кракра“ 20, ет. 1, ап. 6,
София,  България.
Email : books@nsdk.bg

FACEBOOK