Безплатни творчески работилници предлага второто издание на „Националната седмица на детската книга“/ az-deteto.bg

Безплатни творчески работилници предлага второто издание на „Националната седмица на детската книга“/ az-deteto.bg

18987Безплатни творчески работилници за деца ще се провеждат до 7 юни в Националния дворец на културата в рамките на второто издание на „Националната седмица на детската книга“. Началото на инициативата беше дадено на 1 юни с пътуване до звездите, в което най-малките взеха участие. Тяхната тренировъчна площадка вместо МКС беше литературен клуб „Перото“ в НДК. Със забавните напътствия на астрофизиците д-р Владимир Божилов и Тихомир Димитров, познати от предаването „Преди обед“, децата написаха свои послания и ги изстреляха към висините на борда на ръчно изработените си ракети.

„Разказвачи на Космоса“ е само първото от редица приключения, които очакват децата до петък. През всеки един от дните за тях предстоят нови предизвикателства в работилници по писане, четене, изобразително и приложно изкуство. Едни от най-големите имена в българската литература, музиканти, артисти, художници и популярни лица от екрана влизат в ролята на техни ментори. А най-добре представилите се таланти от двете възрастови групи ще получат титлите „малък голям художник“ и „малък голям писател“.

Преподавателят в Националната художествена академия проф. Виктор Паунов, художникът Капка Кънева и сценографът Деница Аргиропулос ще определят най-добрите художници, а най-талантливите разказвачи ще бъдат избрани от писателката Боряна Дукова, директора на Националния център за книгата Светлозар Желев и организатора на кампанията Виктория Бисерова.

„Децата ще разберат много тайни от света на книгите, писането и рисуването като това как трябва да изглежда една корица на книга, какви са тайните на историческия роман, как се пише сценарий, как се създава реклама, как да си измислим герои“ – казва Виктория Бисерова.

Повече на: http://www.az-deteto.bg/bezplatni-tvortcheski-rabotilnitsi-predlaga-vtoroto-izdanie-na-natsionalnata-sedmitsa-na-detskata-kniga/18987/view.html 

Свържете се с нас

Национална седмица на детската книга

Контакти

ул. „Кракра“ 20, ет. 1, ап. 6,
София,  България.
Email : books@nsdk.bg

FACEBOOK